diumenge, 8 de març del 2015

Origen i fabricació dels esquis.

ORIGEN DE L'ESQUI. 
Les primeres referències històriques de què disposem es remunten cap a l'any 2500 a.C. Una és un gravat en pedra de feldspat que va ser descobert a l'illa de Rodódy (Noruega) en el qual apareix la figura d'un caçador amb esquís, d'aquella mateixa època ha estat descobert una representació de caçador entre rens a Rússia.
Tres mil·lennis després apareix el primer testimoni escrit de l'Historiador Bizantí Procopius , qui cap a l'any 500 d.C.,relata una carrera sobre la neu en un poble allunyat del nord. A la Xina es troben documents que esmenten als pobles nòrdics, que caçaven portant "cavalls de fusta" als peus.
L'ús de material "especial", per desplaçar-se, caçar, lluitar o comerciar, en zones nevades és una constant en la història dels llocs en tals condicions, (on les cavalleries no podien resoldre el problema) Existen importants col·leccions de material, com les de l' Holmenkollen Ski Museum o el Nozawa Ski Museum , que demostren com els esquís mesuraven entre 0,80 i els 3,50 m . - materials que pesi obeir a factures pràctiques tot just evolucionen fins i tot avançats el segle XX.
L'esquí contemporani neix amb el noruec Sadre Norhein que cap a 1850 cregui la tècnica telemark , passant de ser un mitjà de subsistència a constituir una activitat esportiv. (...) Font del text:  http://www.xtec.cat/~mmusson3/esportshivern.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada